Tips om schoonheidsproducten langer goed te houden

Hoelang een product echt houdbaar is, hangt ook af van hoe zorgvuldig je het bewaart en gebruikt. Hier enkele tips voor een langere houdbaarheid:

  • Maak de deksel/dop en hals van de verpakking na gebruik schoon; hierdoor krijgen bacteriën en schimmels niet de kans om zich hierin te nestelen en in het product terecht te komen.

  • Laat verpakkingen niet onnodig lang open; ook hiermee voorkom je dat bacteriën voor een sneller bederf zorgen.

  • Gebruik een schone spatel of schoon sponsje om crème uit een pot te halen; hiermee voorkom je dat bacteriën via de spatel of het sponsje in de crème terechtkomen. Kom nooit met ongewassen handen aan de crème.

  • Bewaar schoonheidsproducten uit de zon. Door blootstelling aan zonlicht kunnen de producten sneller bederven.

  • Bewaar het haarmasker in de koelkast of in ieder geval gekoeld!


Houdbaarheidsdatum per productsoort
De houdbaarheidstermijn kan per product verschillen. Zo is mascara een van de schoonheidsproducten die het minst lang houdbaar is, ongeveer drie maanden. Een oogpotlood kan echter wel drie jaar meegaan. Foundation gaat over het algemeen een jaar mee. Lippenstift en lippenpotlood zijn ongeveer twee jaar houdbaar en lipgloss een jaar. Lichaamsverzorgende crèmes kun je in principe een jaar gebruiken. Let op met zonnebrandcrèmes, na een jaar kan de UV-filter verzwakken en zal de huid sneller verbranden.


Amira Curly Hair producten

De amira curly hair producten bestaan nu uit 2 producten, namelijk het serum en het masker. Voor beide verschilt de houdbaarheid. Het Amira Curly hair mask heeft een houdbaarheid van 4 maanden maximaal vanaf opening.Het haarmasker moet je gekoeld bewaren. Het Amira Curly Hair serum heeft een houdbaarheid van 1 jaar vanaf opening en kan op elke plek bewaard worden.


Siliconen en parabenen

Onze producten bevatten geen siliconen of parabenen. Deze grondstoffen zijn niet bepaald goed voor de haren en ons kenmerk is om een zo natuurlijk mogelijk product te leveren. Hieronder lees je de definitie van deze grondstoffen.

Siliconen zijn synthetische stoffen met een groot aantal toepassingen. Ze zijn veelal hittebestendig en rubberachtig en worden gebruikt als kit, lijm, smeermiddel, als grondstof voor keukengerei en diverse andere producten.

Parabenen:Parabenen zijn een groep met benzoëzuur verwante stoffen. Het zijn alkyl-esters van para– of 4-hydroxybenzoëzuur, en de natriumzouten van deze esters.


Veel gestelde vragen

-Kan je het masker met het serum gebruiken?

Ons antwoord is ja! Het masker is een zelfs een goede combinatie met het serum . Als je last hebt van veel pluizen dan is de combinatie ook een perfecte match! Het serum zorgt voor de glans en de hydratatie van de haren. Ook is het goed voor de haargroeistimulatie, je kan het serum gebruiken als een massageserum die je in de haren masseert met je haren omlaag.

-Heb je een goed effect als je alleen het masker aanschaft?

Deze vraag krijgen wij vaak en elke keer vertellen we dat het natuurlijk ligt aan hoe je haren zijn! Heb je erg beschadigd haar en wil je het herstellen ? dan raden wij het masker en het serum aan. Maar heb je gezond haar en wil je dat de krul wat meer geactiveerd wordt, dan heb je aan het masker in princiepe genoeg.

-Zitten er parabenen of siliconen in de producten?

Nee, er zitten geen van beide in onze producten en wij proberen dat ook zo te houden. Ons kenmerk is een natuurlijk product leveren en dat is dan ook zeer belangrijk.

-Komen er binnenkort acties online?

Je kan ons volgen op onze social media kanalen zoals, Facebook, Instagram , snapchat en youtube. Als er een actie komt dan zal je dat snel van ons horen. Ook doen we soms acties via de mail, je kan op onze website een account aanmaken, zo sta je bij ons in het systeem en kunnen wij je meer info sturen als er een actie actief is.

Heb je nou zelf een vraag die hier niet tussen staat? dan kan je ons contactformulier invullen en wij reageren zo snel mogelijk op je vraag.