Waarom je kan stoppen met zoeken naar de beste gel

Vraag 10 krullenbollen hoe ze hun zoektocht naar een goede gel ervaren hebben en 9 van hen zullen je dit laten weten: Dat het niet alleen irritant lang duurde (en veel geld kostte) voordat ze eentje hadden die enigszins werkte, maar ook dat ze nog steeds niet helemaal tevreden zijn. 

Telkens weer probeer je iets nieuws en telkens weer blijkt het toch weggegooid geld te zijn. Of je neemt voor lief dat een half uur nadat je je haar hebt gedaan het alweer uit model is, omdat je immers niet van verspilling houdt.

Het is vaak het één of het ander: 

X Of de gel is niet sterk genoeg om het model te houden wat jij wilt,

X Of de gel maakt je krullen zo zwaar dat ze op den duur uitzakken.

Is het echt zo moeilijk?

In de salon van de Krullenclub kregen we deze klachten heel vaak van klanten te horen en natuurlijk liepen we er zelf ook tegenaan. Waarom lukt het de meeste merken niet om een goede gel te maken voor een goede prijs? 

Een gel die je krullen niet laat uitzakken maar gewoon licht is, de juiste stevigheid geeft zonder pluizen, tegelijk ook nog eens de juiste voeding bevat én waarmee je hoofdhuid niet dichtslibt door build-up?

Dat klinkt bijna als een illusie… 

De flashback waar alles mee begon

Maar als je er bij nadenkt, dat was ook zo toen we ons eigen haarmasker – de Amira Curly Hair Mask – ontwikkelden. Dat leek ook bijna onmogelijk en uiteindelijk is dat ook een groot succes geworden. Waarom konden we dan niet hetzelfde doen voor een goede gel? 

Toen we ons dit realiseerden zijn we gestart met experimenteren; Allerlei soorten ingrediënten hebben we geprobeerd te laten samenwerken. Sommige daarvan zijn gebleven maar veel zijn ook weer verwijderd. Telkens weer testen we dit op alle soorten krultypes (alle 50+ proefkonijntjes nogmaals bedankt!).

Dit waren onze 6 eisen, de gel moet:

Licht zijn
Pluizen tegengaan
–  Geen build-up veroorzaken
Zorgen voor een goede cast
Voor alle krultypen geschikt zijn
Ook direct voedend zijn voor krullen

Met dit in ons achterhoofd hebben we de afgelopen anderhalf jaar de formule steeds verder geperfectioneerd om tenslotte tot een gel te komen die wat ons betreft helemaal goed is en al deze punten aanvinkt. Een gel die daarmee misschien niet ALLES kan, maar wel de belangrijkste aspecten in zich heeft om voor alle krultypes te doen wat ECHT nodig is – ja, ook voor jullie met krultype 2 🙂

Met trots presenteren we onze nieuwe (eigen!) gel:

Amira Curl Define Gel

Siliconen vrije formule

CG Proof

 Geeft een stevige cast

Anti-pluis en geeft definitie

Voor elke krultype

Voor zowel beschadigde als gezonde krullen

Voedend en styling

Verrijkt met Lijnzaad

Wat de gel zo goed maakt

Onze gel heeft de ingrediënten voor een hele goede cast gekregen. Dit is vooral fijn als je krullen hebt die snel uitzakken. De cast zorgt er namelijk voor dat je stevigheid in je krullen krijgt en ze niet gaan pluizen. Verder is de gel heerlijk licht geworden waardoor je krullen niet zullen uitzakken en de hold ook goed is.

De ingrediënten van de Amira Curl Define Gel zijn zo samengesteld dat deze voor elk krultype geschikt is. De gel bevat onder andere lijnzaad en lijnzaad bevat weer vitamine E waardoor eventueel beschadigd haar kan herstellen. Ook is lijnzaad goed voor het versterken van de elasticiteit van de krul. De ingrediënten die zijn gebruikt zijn heel licht waardoor het geen build-up kan veroorzaken. 

De gel bevat overigens geen proteïne. Hebben jouw krullen wel proteïne nodig, dan kan je de gel gebruiken in combinatie met een product waar wel proteïne in zit. 

Tot slot kwamen we erachter dat de gel ook heel goed werkt voor een re-fresh. Voor het refreshen kan je een vernevelaar vullen met 3/4 koud water en 1/4 van deze gel. Dit kan je dan gebruiken in de ochtend voor het opfrissen van je krullen om pluis tegen te gaan. 

Dat bespaard je een wasbeurt én veel gel.

Alle voordelen op een rij

Om alles samen te vatten wat deze gel voor je doet, hij is: 

Siliconen vrije formule
CG Proof
Geeft een stevige cast
Anti-pluis en geeft definitie
Voor elke krultype (ook krultype 2!)
Voor zowel beschadigde als gezonde krullen
Voedend en styling
Verrijkt met Lijnzaad
Geen sterke geur

Wij zijn erg blij met wat de gel geworden is en we zijn ervan overtuigd dat het ook voor jou een succes gaat worden. Maar oordeel zelf en laat ons zeker even weten wat je ervan vindt.