Hoe bepaal ik mijn krultype: Van 2a tot en met 4c

Met zoveel verschillende krultypes kan het soms lastig zijn om precies te weten welk krultype je hebt. Het begrijpen van je krultype is echter essentieel om de juiste haarverzorging en stylingproducten te kiezen. In deze blogpost ontdek je hoe je jouw krultype kunt bepalen, variërend van 2a tot en met 4c, en hoe je de beste producten kunt vinden die bij jouw krullen passen.

Wat zijn de verschillende krultypes?

Krullen worden vaak gecategoriseerd op basis van een schaal van 2a tot en met 4c. Laten we eens kijken naar de verschillende krultypes binnen deze schaal:

Krultype 2a – Losse golven

Type 2a krullen hebben losse S-vormige golven. Ze zijn meestal vrij glad en hebben de neiging om minder volume te hebben dan strakkere krullen.

Krultype 2b – Gedefinieerde golven

Type 2b krullen hebben meer gedefinieerde golven die duidelijker te zien zijn. Deze golven zijn iets strakker dan type 2a en hebben meer volume.

Krultype 2c – Golvend met krullen

Type 2c krullen hebben een mix van golven en losse krullen. Ze hebben meer volume dan type 2a en 2b, en de krullen kunnen een meer spiraalvormige vorm hebben.

Krultype 3a – Losse krullen

Type 3a krullen hebben grote, losse krullen met een duidelijke S-vorm. Deze krullen zijn veerkrachtig en hebben een mooie glans.

Krultype 3b – Springende krullen

Type 3b krullen zijn strakkere krullen die veerkrachtig en veerkrachtig zijn. Ze hebben een duidelijkere S-vorm en hebben meer volume dan type 3a.

Krultype 3c – Kroeze krullen

Type 3c krullen zijn dichte, kroeze krullen die dichter bij het hoofd liggen. Ze hebben een strakkere krulpatroon en vereisen vaak extra hydratatie en verzorging.

Krultype 4a – Fijne, kroeze krullen

Type 4a krullen hebben een S-patroon en zijn fijner van structuur. Deze krullen hebben meer definitie en kunnen krimpen bij het drogen.

Krultype 4b – Strakke, kroeze krullen

Type 4b krullen hebben strakkere, kroeze krullen met een minder gedefinieerd patroon. Deze krullen hebben de neiging om meer krimp en kroezen te vertonen en vereisen intensieve hydratatie en stylingtechnieken om ze te definiëren.

Krultype 4c – Zeer strakke, kroeze krullen

Type 4c krullen zijn zeer strakke, kroeze krullen die meer krimpen en moeilijker te definiëren zijn. Ze hebben geen duidelijk S-patroon en kunnen zeer kwetsbaar zijn, waardoor ze speciale zorg en aandacht nodig hebben.

 

Hoe bepaal je je eigen krultype?

Nu je bekend bent met de verschillende krultypes, wil je natuurlijk weten welk krultype je zelf hebt. Hier zijn enkele stappen om je krultype te bepalen:

Observeer je haar: Kijk goed naar de vorm, textuur en structuur van je krullen. Let op hoe strak of los ze zijn, of ze een duidelijke S-vorm hebben, en hoeveel volume ze hebben.

Vergelijk met referentiebeelden: Bekijk afbeeldingen van verschillende krultypes en vergelijk ze met je eigen haar. Zoek naar overeenkomsten in krulpatroon, textuur en volume.

Experimenteer met styling: Probeer verschillende stylingtechnieken en producten uit om te zien hoe je krullen reageren. Dit kan je helpen te begrijpen welke producten en methoden het beste werken voor jouw krultype.

Raadpleeg een haarprofessional: Als je nog steeds twijfelt, kan een bezoek aan een professionele kapper die gespecialiseerd is in krullend haar je helpen je krultype nauwkeurig te bepalen.

 

Het vinden van de juiste producten en krullenkapper voor jouw krullen

Nu je je krultype kent, is het belangrijk om de juiste haarproducten en kapper te vinden die bij jouw krullen passen. Zoek naar producten die speciaal zijn ontwikkeld voor jouw krultype, zoals hydraterende shampoos, conditioners en stylingproducten. Experimenteer met verschillende merken en formules om te zien welke het beste werken voor jouw haar.

Wij van de Krullenclub zijn al jarenlang gespecialiseerd in het knippen en verzorgen van krullen, wij doen niets anders dan alleen maar krullen! Naast het knippen van krullen geven we ook advies over hoe jij je krullen het beste kan verzorgen.

Comments are disabled.