Henna behandeling - Krullen Club

Henna behandeling

Wat is henna?

Henna is een soort poeder dat in de kleuren:rood, donkerrood,koper,bruin,zwart,kastanjebruin,goudblond en asblond bestaat! Het wordt gebruikt om je handen ermee te versieren maar ook om je haren ermee te verven. Het is iets wat vooral in de Arabische en Afrikaanse en Indische culturen voorkomt! Een voorbeeld van een henna behandeling is een Tatoo, een Tatoo met zuivere henna kan geen problemen veroorzaken en de tatoo is al na enkele weken weg.


Waarom henna voor je haren?

Stel je wilt je haren een kleurtje geven en je wilt geen amoniak etc. in je haren doen. Dan koop je henna poeder en kleur je je haren met de poeder, het geeft een mooie natuurlijke kleur en het beschadigt je haren ook nog eens niet! In de poeder zit ook nog eens stofje die goed is voor je haren en waardoor je haar ervan gaat glanzen! Naast de glans is het ook zo dat er een stofje in zit genaamd tannine, dat zorgt voor sterker haar met meer volume!


Nadelen

Het zijn niet echt nadelen maar het is meer de  geduld ervoor .Ten eerste moet je henna veel langer laten inwerken dan een normale chemische verf! Daar komt bij dat je het beter niet kunt gebruiken als je niet lang geleden je haren hebt behandeld met een chemische verf. Gevolgen als je je haren met Henna behandeld nadat je verf hebt gebruikt is dat het misschien wel groen wordt of een andere ongewenste kleur! Ook is het zo dat je nooit echt weet hoe het nou eruit zou gaan zien als je voor het eerst Henna gebruikt!

 


Maar hoe maak je nou de pasta waarmee je je haren gaat kleuren van de poeder?

Er zijn heel veel manieren om de kleur te beïnvloeden! Hieronder een voorbeeld!

 • Als je rode poeder hebt en je wil een minder rode kleur en een wat donkerder resultaat dan moet je er sterke koffie of thee gebruiken om toe te voegen aan de poeder! Normaal voeg je er water aan toe maar dat maakt het heel rood!
 • Als je rode poeder hebt en je wil een beetje een bruine gloed, voeg er dan walnootolie aan toe!
 • Voor extra verzorging kan je er een ei en honing aan toe voegen! Het ei zorgt ervoor dat het mengsel beter aan je haren hecht! De honing zorgt voor extra glans en een soort maskertje!

  Hoe behandel je je haren ermee?

 •  Het beste is om je haren van te voren goed te wassen zoals je normaal je haren altijd wast! Vervolgens maak het haar handoekdroog!
 •  Smeer je huid om je haren in met een cremé, dit kan gel of vaseline zijn! Dit is om je huis goed te beschermen tegen kleuring!
 •  Begin bij de wortels en smeer de henna goed in je haren! Werk  vanaf de haarworstels naar de haarpunten toe! Masseer vervolgens de henna goed in je haren en zorg ervoor dat alles goed verdeelt is!
 •  Doe je haren boven op je hoofd en doe een plastic mutsje op je haren! Je kan er aluminiumfolie omheen doen zodat het warm blijft en waardoor het sneller intrekt en blijft! Zorg ervoor dat je de henna op je oren etc. weg is , dit kan je verwijderen met een nat doekje!
 •  De inwerktijd voor de henna is 3 kwartier tot anderhalf uur, je kan zelf inschatten hoelang je het zelf wil. Hoe langer je de henna laat intrekken , hoe intenser en grover de kleur zal worden! En als je van nature donker haar hebt dan duurt het ook langer ! Check af en toe even hoe het is en je zult op ten duur wel denken van nu wil ik het zo hebben!
 •  Na de inwerktijd spoel je de henna uit  met warm water! Was het erna met een niet te speciale shampoo maar met een milde shampoo!
 •  Gebruik na afloop een haarmasker! dit kan de Amira curly hair voedend masker (zie producten) zijn maar ook een masker die je altijd gebruikt!

Mijn eigen ervaring met Henna

Ik heb mijn haren tot nu toe al wel 4 keer met henna geverfd. Tot nu toe ben ik er erg tevreden over. De rode kleur vond ik zelf heel mooi, mijn haren zijn erg donker en als ik het verf met rode henna krijg ik er een hele mooie rode gloed van. Het is echter wel zo dat het wel een tijdje duurt voordat het eruit is, maar dat verschilt weer per haarsoort en hennasoort! Conclusie, ik heb nooit beschadigd aar gehad door henna en het was altijd wel goed voor mijn haar! En het is natuurlijk een gezonde manier om je haren een mooi kleurtje te geven.

 

Curly groeten, Krullenclub.

 

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

Bekijk onze online cursus

De waardering van krullenclub.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 459 reviews.