Krullenclub onderzoek resultaten

Hoe vaak  wassen wij onze haren? En hoe vaak kopen wij producten voor onze haren? Ik heb onderzoek gedaan naar krul/kroes haar , ik heb aan 100 meisjes  met krul/kroes haar vragen gesteld . In deze blog lezen jullie de resultaten van het onderzoek en wat nou echt een goed product is en wat nou niet. Je leest in dit krullenclub krulonderzoek ook of Castor olie vaak gebruikt wordt of niet en nog meer!


Producten

Ik heb als eerste deze vraag gesteld :Hoevaak koop je producten  voor  je haren? De resultaten waren best wel verschillend , maar 67,4 procent van de 100 mensen koopt meerdere keren per maand producten en iedereen koopt elke week wel wat! Ik koop in een maand wel 3 à 4 keer een product voor mijn haar!

Maar welke producten kopen we dan en welke producten kunnen we niet missen in onze collectie? Onder de 100 mensen hebben er 23,3 procent aangegeven dat ze de producten van Shea Moisture echt niet kunnen missen! Verder werden er producten genoemd als :Design Essentials,Devacurl, Cantu,Novex,Shea butter,Amandel olie,Kinky Curly en Casterolie!

Al die producten moet je natuurlijk wel gebruiken, en zo vroeg ik dus ook: Hoe vaak was je je haren per week? De resultaten waren het meest 1 keer per week, namelijk 60%! 20% wast het 3 keer per week en de rest wast het verschillend! Je haren te vaak wassen is dan ook niet goed voor je haren! Ik was het ook 2 keer per week en dat is dan ook wel meer dan genoeg!


Frizz?

Frizz? Ja dat kennen we allemaal wel, dat pluizige haar waar je het liefst zoveel olie in wil gooien dat het niet meer pluist! Ik heb aan de mensen gevraagd welk product bij hun helpt tegen frizz! Het grappige is dat 65,1 % aangeeft dat geen een product daartegen helpt! Verder zijn er nog wel producten genoemd als : Beautifull Textures, Curl la la conditioner,Aunt jackie leave-in conditioner,Kinky curly castard en een Olie van de action!


Castor olie

Een ander antwoord wat ik kreeg was Castor olie! Hmm Castor olie, ik denk dat meer dan de helft het wel gebruikt of wel eens gebruikt heeft! En wat blijkt? Het is ook echt zo! 73,2 % van de 100 gebruikt Castor olie en alle 100 mensen hebben er een mening over gegeven! Hieronder een paar opvallende meningen!

  • Nee gebruik het niet, kreeg er heftige jeuk van.
  • Ja, het maakt mijn haar voller en het laat het sneller groeien. Ik merk het vooral na een knipbeurt.
  • Nee, niet meer. Veel te dik/ plakkerig, ruikt niet lekker en maakt mijn haar erg vettig.
  • Helpt vooral bij het voeden van het haar. Ligt wel aan het merk.
  • Ja, ik gebruik het bijna elke avond voor het slapen gaan. Heb tot nu toe nog niet echt verschil gemerkt, maar ik gebruik het ook pas twee weken.
  • Ja ik gebruik jamaican black castor oil, het werkt wel goed. Ik heb ook normale castor olie gebruikt en dat zorgde ervoor dat mijn haar heel snel groeide.
  • Ja, mijn haar voelt voller en dikker aan. Verder helpt het zeker met haargroei stimuleren.
  • Ja, voor mijn hoofdhuid en het helpt tegen de jeuk + droogheid.

Nou, grotendeels van de mensen is er erg positief over, wel moet je op het merk letten! en het goed en met regelmaat gebruiken! Verder is het zo dat bij sommige hoofdhuiden je jeuk krijgt.Dit heeft weer te maken met hoe gevoelig je hoofdhuid is!


Protective style

Een wig ? Of misschien braids ! We kennen het wel .We zijn of even zat van onze haren doen of we willen gewoon even wat anders! Het is altijd handig en mooi! Ik heb een vraag gesteld over de protective style,namelijk: Heeft u weleens last gehad van haaruitval na een protective style ?

En dit waren de resultaten!

Heeft u weleens last gehad van haaruitval na een protective style- - cirkeldiagram

Ruim 30% zegt ja ! Maar de meeste mensen toch weer nee ! Het ligt allemaal aan hoe strak je haren gevlochten zijn en wie het gedaan heeft ? Wees altijd alert ! Je haren zijn kostbaar !


Na dit krulonderzoek heb ik zelf veel geleerd over van alles! En wat echt het allerbelangrijkste is , is om goed te luisteren naar je haren! Geef de tijd en kijk of je haren het goed vinden of niet?

 

Curly groeten, Krullenclub

Comments are disabled.