Top 3 beste föhns met diffuser voor jouw krullen

Wij van de Krullenclub krijgen vaak de vraag: Welke föhn met diffuser kan ik het beste aanschaffen voor mijn krullen? Natuurlijk hebben wij daar een antwoord op want zowel in de krullensalon als thuis gebruiken we als krullenbollen en krulstylisten verschillende diffusers. Door de jaren heen hebben we al heel wat verschillende geprobeerd en ook voor langere tijd intensief getest. 

Er zijn veel verschillende föhns met diffusers te koop maar naar onze mening steken er toch wel een paar met kop en schouders bovenuit. 

Let op; Een föhn is geen wondermiddel

Eventjes een kleine disclaimer vooraf; Het is erg belangrijk hoe je de föhn gebruikt en welke haarproducten je op je krullen toepast, het is dus niet zo dat een goede föhn met diffuser ineens wonderen aan je krullen kan verrichten 😉 Daarnaast zijn wij zelf geen verkopers van deze föhns, dus mocht er iets aan stuk gaan, dan moet je toch echt bij de verkoper zijn. We willen je alleen heel graag in de goede richting wijzen. 

Beste föhn met diffuser per prijsklasse

Natuurlijk kunnen we niet in jouw portemonnee kijken en daarom hebben we per prijsklasse een goede föhn met diffuser uitgelicht. Het is niet perse zo dat een duurdere perse beter is, maar vaak is de afwerking van het apparaat wel net even beter en doordachter, of ziet hij er mooier uit. En hoe intensiever je hem gebruikt, hoe meer hij te verduren krijgt. Dus dan moet de kwaliteit ook beter zijn.

Ongeveer 35 euro: Remington D5720

De eerste die we willen noemen is een instapmodel van het bekende merk Remington. Van dit merk kan je fohns vinden van 20 tot boven de 100 euro. Als je hem vergelijkt met andere fohns rond deze prijs, dan is het echt een goed ding. Een goede prijs/kwaliteit verhouding en best veel opties. 

Dit zijn de belangrijkste specificaties op een rij:

 • Vermogen: 2400 watt
 • Luchtsnelheid: 90 km/u
 • Extra turbo boost stand
 • Ionische technologie (haar wordt niet statisch en makkelijker pluisvrij)
 • Vrij zacht geluid
 • 3 warmtestanden
 • 2 snelheden
 • 3 opzetstukken (waaronder een diffuser)
 • Cool-shot knop (koude luchtstroom)
 • Uitneembaar rooster achterzijde
 • Snoerlengte: 180 cm (meedraaiend en met hang-oogje)

Nadelen: De föhn kan wat goedkoop aanvoelen als je kwaliteitsspullen gewend bent. Maar het is maar net waar je mee vergelijkt. 

Ongeveer 75 euro: Philips Moisture Protect HP8280

Deze föhn van Philips zit net een stapje hoger in de prijsrange, maar is wat ons betreft nog steeds goed betaalbaar. Behalve een mooi uiterlijk doet hij ook goed zijn werk, en dat komt omdat er een aantal slimmigheden in verwerkt zijn. Zo werkt hij behalve met ionentechnologie ook met een infrarood sensor. Daardoor kan hij de juiste vochtbalans voor je haar bepalen en zichzelf daaraan aanpassen tijdens het föhnen en hoef je je voor oververhitting geen zorgen te maken (extra belangrijk bij krullen).  

Dit zijn de belangrijkste specificaties op een rij:

 • Vermogen: 2300 watt
 • Luchtsnelheid: 120 km/u
 • Ionische technologie (haar wordt niet statisch en makkelijker pluisvrij)
 • 3 warmtestanden
 • 2 snelheden
 • 2 opzetstukken (waaronder een diffuser)
 • Uitneembaar rooster achterzijde
 • Cool-shot knop (koude luchtstroom)
 • Snoerlengte: 250 cm (met hang-oogje)

Nadelen: Sommigen vinden hem wat zwaar in de hand liggen. De meesten zeggen dat dit een kwestie van wennen is en dat dit de degelijkheid ten goede komt. 

Met 140 voornamelijk positieve reviews op bol.com kan het niet anders dan dat het voor de meeste krullenbollen een goede aankoop is.

Ongeveer 375 euro: Dyson Supersonic

Dan zijn we uiteindelijk bij de crème de la crème aangekomen; De Dyson Supersonic. De prijs is dan ook supersonisch en bedoeld voor hen die alleen het beste van het beste willen en hier graag hun geld aan willen besteden. We kunnen ook niet anders zeggen dan dat het een pareltje is, zowel om te zien als in gebruik. 

Dat komt onder meer omdat de motor in het handvat is verwerkt waardoor je een heel andere beleving hebt bij het vasthouden. Daardoor kan de bovenkant ook een stuk korter zijn dan bij een ‘normale’ föhn. Verder kan je gewoon door de föhn heen kijken, hij is dus open van binnen, very cool 😉

Ook de temperatuurregeling is erg goed geregeld, de luchttemperatuur wordt namelijk 20 keer per seconde(!) gemeten en zonodig aangepast door een micro-processor (mini-computertje). Verder zijn de opzetstukken magnetisch en dus makkelijk aan te brengen en te verwijderen. 

Dit zijn de belangrijkste specificaties op een rij:

 • Vermogen: 1600 watt
 • Luchtsnelheid: 144 km/u
 • Ionische technologie (haar wordt niet statisch en makkelijker pluisvrij)
 • 4 warmtestanden
 • 3 snelheden
 • 3 opzetstukken (waaronder een diffuser)
 • Cool-shot knop (koude luchtstroom)
 • Snoerlengte: 270 cm (meedraaiend en met losse opberghanger)

Nadelen: De prijs is een stuk hoger dan een normale föhn, maar je krijgt er iets exclusiefs voor terug in zowel design, techniek en duurzaamheid.

Lees ook de reviews op bol.com, de meeste vrouwen zijn er superpositief over.

Wil je nog veel meer weten over het stylen van je krullen? 

Misschien vind je het nog lastig om je krullen op de juiste manier te stylen en kan je maar niet de juiste routine krijgen in het behandelen van je krullen. Je springt van de ene methode naar de andere en probeert allerlei nieuwe producten en apparaten uit. 

Of je hebt in het verleden allerlei behandelingen op je krullen losgelaten en wilt graag weer terug naar je natuurlijke krullen maar je weet niet zo goed hoe je dit moet aanpakken. 

Daarvoor is er de Perfecte Krullen Methode. Dit is een online krullencursus waarin Batoel van de Krullenclub je haarfijn uitlegt wat te doen en welke volgorde je het beste kan aanhouden om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

Klik hieronder om te zien wat deze cursus jou te bieden heeft.

Comments are disabled.