Wat is rozenwater nou precies.

Rozenwater is een destillaat wat vrijkomt bij het maken van de etherische rozenolie , wat weer  gemaakt wordt van rozenblaadjes. Rozenwater is erg geschikt voor mensen die last hebben van huidirritaties en een gevoelige huid hebben. Maar rozen water is daarnaast ook erg goed om in je bos krullen te gebruiken. Rozenwater is puur natuur. Waardoor er geen rare chemicaliën inzitten. Je kan zelfs met rozenwater je hoofdhuid rustiger maken als je last hebt van bepaalde huidkwaaltjes.

Waarom is rozenwater zo goed voor je haar?

Hier onder vertel ik je de voordelen van rozenwater voor in je haar:

  • Rozenwater is erg goed voor je doorbloeding en kan daarom gebruikt worden als een midel tegen haaruitval
  • Het heeft voedende en hydraterende eigenschappen
  • Door de ontstekingsremmende eigenschappen van rozen, kun je een hoofdhuid ontsteking er goed mee behandelen
  • Het maakt je krullen sterker op langere termijn
  • Het heeft een verfrissende geur
  • Het absorbeert overtollige oliën op de huid ( handig als je een vettige hoofdhuid hebt)
  • Het herstelt beschadigd haar op langere termijn 

 

Hoe kan je rozenwater nou gebruiken?:

  • Nadat je je krullen met shampoo en conditioner hebt gewassen kan je haren spoelen met rozenwater voor een natuurlijke glans.Doe dit wel gecombineerd met koud water om de haarschubben te sluiten. Je kan dan het beste even wat rozenwater in een spray doen en dan na het wassen even over je hele haar sprayen en laten zitten. Vervolgens doe je gewoon je stylingsproducten. Ook zorgt het rozenwater voor zachte en doorkambare haar.
  • Je kan van rozenwater ook zelf een hydraterende spray maken voor je krullen. Door een halve kop rozenwater met één eetlepel amandelolie en één eetlepel aloë vera gel te mengen in een sprayflacon. Try it! 

Wil je nog veel meer weten over het stylen van je krullen? 

Misschien vind je het nog lastig om je krullen op de juiste manier te stylen en kan je maar niet de juiste routine krijgen in het behandelen van je krullen. Je springt van de ene methode naar de andere en probeert allerlei nieuwe producten en apparaten uit. 

Of je hebt in het verleden allerlei behandelingen op je krullen losgelaten en wilt graag weer terug naar je natuurlijke krullen maar je weet niet zo goed hoe je dit moet aanpakken. 

Daarvoor is er de Perfecte Krullen Methode. Dit is een online krullencursus waarin Batoel van de Krullenclub je haarfijn uitlegt wat te doen en welke volgorde je het beste kan aanhouden om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

Klik hieronder om te zien wat deze cursus jou te bieden heeft.

Comments are disabled.