kinderboeken over krullen

De leukste boeken voor kinderen met krullen (2-8 jaar)

Heb je kinderen met krullen en vind je het belangrijk dat ze daar goed mee om leren gaan? Er zijn namelijk een aantal hele leuke boeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar die gaan over krullenbolletjes.

kinderboeken over krullen

Boeken die ervoor zorgen dat je kind zich niet ‘minder’ voelt omdat zij krullen heeft en heel veel andere kinderen niet. Door het lezen van deze boeken leren kinderen dat ze juist trots moeten zijn op hun krullen!

Iets wat wij uiteraard heel erg achter staan, en wat volgens ons ook veel ellende kan voorkomen. Juist bij het opgroeien en met name in de pubertijd is het uiterlijk voor kinderen enorm belangrijk en dan wil je dat ze een goede basis hebben.

Hieronder volgen de drie boeken die we vonden – in willekeurige volgorde. Leuk als cadeautje maar eigenlijk moet je het gewoon sowieso kopen, desnoods om weg te geven.

 

1. Prinses Imara’s haar – Kroeshaar is mooi

Dit is een prentenboek waar omheen het verhaal is geschreven over een prinsesje met krullen. Het boekje is redelijk klein, zo’n 17x17cm maar ligt daardoor lekker in de hand. Een beetje zoals de boekjes van Nijntje zeg maar. Het is een zacht en flexibel boek, wat ze ook wel een ‘paperback’ noemen.

De schrijfster Ramona Kimberley Molhoop (opgegroeid in een Surinaams gezin) heeft zelf ook krullen en schreef het vanuit haar eigen ervaringen en de verhalen die ze van anderen meekreeg. Ze werd ook geïnspireerd door verhalen van kinderen die hun natuurlijke krullen niet mooi vonden.

De prenten zijn echt superleuk gemaakt en ook de verhaallijn is doordacht en leuk. De gedachtegang van kinderen wordt er goed in weergegeven. Ook leuk om zelf als ouder met krullen door te lezen, maar vooral als je kind ook krullen heeft.

2. Idje wil niet naar de kapper

Ook dit is een prentenboek, met leuke verhaallijn erbij over een jongentje met kroeshaar die naar de kapper moet maar niet wil. Het gaat er om dat kinderen leren trots te zijn op wie ze zijn. Idje wordt hierbij voorgesteld als een held met kroeshaar en donkere huidskleur.

De schrijver, Michael Middelkoop, vond het belangrijk dat er meer diversiteit in kinderboeken kwam met dus ook helden in meer verschillende soorten en maten. Op deze manier kunnen ook kinderen met kroeshaar en een kleurtje zich herkennen in de hoofdpersoon.

De illustraties zijn erg leuk gemaakt, ze prikkelen de fantasie. Eigenlijk dus ook heel erg leuk voor kinderen (en ouders) die géén krullen hebben.

3. Hair Love (in het Engels)

Hair Love is een kinderboek welke in het Engels is geschreven. Het is een boekje dat gebaseerd is op de gelijknamige korte animatiefilm van Matthew A. Cherry. Het boekje is bedoelt om kinderen te leren houden van hun natuurlijke haar en om de relatie tussen vaders en dochters te versterken.

Zuri, het meisje uit het boek, heeft krullend haar wat alle kanten opspringt. Ze vindt haar krullen erg mooi, maar als haar vader de krullen mooi wil maken voor een speciale gelegenheid, blijkt hij nog veel te moeten leren. Maar omdat hij van zijn dochter houdt, heeft hij er alles voor over om haar blij te maken.

Het is een hardcover boekje met 32 pagina’s. Bekijk voor een indruk ook de video hierboven.

4. Kinderboek – De avonturen van Amira: Voor het eerst naar de Krullenkapper

Amira heeft een prachtige bos bruine krullen. Haar vader en moeder vinden dat ook. Het in model brengen, lukt ze echter niet zo goed. Daarom maakt papa een afspraak bij de krullenkapper. Amira vindt de kapper eng.
Hoe zal het aflopen?

Comments are disabled.