Curly begrippenlijst

Er worden tegenwoordig zoveel verschillende begrippen gebruikt die je vast niet allemaal kent. Daarvoor heb ik een begrippenlijst opgesteld op het gebied van krullen. Mocht je zelf nog leuke toevoegingen hebben, laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar info@krullenclub.nl

Wanneer je al je beschadigde haren afknipt na een chemische behandeling om weer je natuurlijke krullen te krijgen noemen ze ook wel een big chop. Meestal zie je dat het haar dan vrij kort wordt geknipt.

Build up is een laagje van productresten op je hoofdhuid. Dit laagje krijg je als je teveel slechte producten gebruikt. Vooral producten waar siliconen in zitten veroorzaken vaak build up.

Een diffuser is een kopstuk wat je plaatst op een föhn om krullen mee te drogen zonder ze pluizig omver te blazen.

De CG methode is een methode voor krullen ontwikkeld door Lorraine Massey. De methode is erop gericht om je haar gezond te krijgen en te houden. Dit wordt gedaan door natuurlijke producten te gebruiken en bepaalde ingrediënten te vermijden.

De Rëzocut is een kniptechniek voor krullen. Met deze techniek kan je lengte behouden en veel volume creëren. De Rëzo techniek is een techniek van knippen in roosjes (rondjes). Je moet het zien als een roos die open gaat. Hierdoor kan je super veel volume creëren omdat je meer lagen en sublagen knipt en dat allemaal met lengte behoud!

Ploppen is een manier om je natte haar te drogen. Bij deze techniek leg je je haar in een handdoek of t-shirt die je vervolgens om je hoofd wikkelt. Laat de plop zo’n 15 minuten zitten voordat je de handdoek verwijderd. Het ploppen moet ervoor zorgen dat je haar pluizerij droogt.

De Perfecte Krullen Methode is een online cursus waarin je exact leert wat jouw krullen nodig hebben om hun natuurlijke schoonheid naar boven te halen. Hierbij maakt het niet uit welk krultype je hebt, of je kort of lang haar hebt en wat je er in het verleden allemaal mee gedaan hebt. Kijk voor meer informatie op www.krullenacademie.nl

Parabenen zijn een chemische samenstelling die wordt gebruikt om de houdbaarheid van onder andere shampoo te vergroten. Hoewel parabenen niet schadelijk zijn voor je haar heeft het wel effect op je hormnoonhuishouding. Het is dus persoonlijk of je ervoor kiest om dit ingrediënt te vermijden.

Scrunchen is het knijpen in je krullen. Zo scrunch je bijvoorbeeld de leave-in in je haar. Op deze manier stimuleer je je natuurlijke krul.

Een cast ontstaan wanneer je gel in je haar gebruikt. Wanneer de gel droogt wordt het hard, dit harde laagje wordt een cast genoemd. Deze cast kun je er vervolgens weer uit scrunchen om zachte, pluisvrije krullen te krijgen.

Siliconen kun je zien als een soort vloeibaar plastic dat een waterafstotend laagje om je haar legt. Hierdoor heeft het verschillende eigenschappen. Zo kan het je haar gladder, zachter en glanzender maken. Dit klinkt erg positief, maar het heeft ook een keerzijde. Siliconen kunnen build-up veroorzaken, je haar verzwaren en je hoofdhuid doen jeuken. Bij krullend haar wordt het daarom aangeraden om producten zonder siliconen te gebruiken!

Sulfaten zorgen voor de reiniging van je haar.Het verwijderd onder andere productresten en talg. Helaas reinigen sulfaten vaak te grondig, waardoor het de natuurlijke vetten van je hoofdhuid ook verwijderd.

Bij finger coiling draai je met je vingers krullen in je haar. Gebruik hiervoor een curl enhancing cream en draai krul voor krul om je vinger. Je stimuleert je natuurlijke krul en creëert een bos krullen met veel volume.

Wanneer je de CG methode volgt zul je regelmatig een co-wash doen. Volgens deze methode was je je haar namelijk nauwelijks of zelfs helemaal niet met shampoo. Je zult je haar vanaf nu wassen met conditioner! Een CG-vriendelijke conditioner bevat ingrediënten die je haar voedt en reinigt je haar en hoofdhuid.

Frizz of pluis is iets wat we als krullenbollen allemaal tegen willen gaan! Er zijn verschillende manieren en producten die hierbij kunnen helpen.

Om je haar af en toe rust te geven van het stylen kun je een protective hairstyle nemen. Dit kan onder andere door het haar in te vlechten en dit  een aantal weken te laten zitten.

Comments are disabled.