Transitioning - Krullen Club

Transitioning

Hoe kom je in de transitioning fase?

Transitioning of transitie is een structurele verandering die weer het resultaat is van 2 op elkaar inwerkende ontwikkelingen. Onze haren hebben een bepaalde structuur. Waar het allemaal mee begint is dat we die structuur veranderen en daardoor kom je in de transitie ‘procedure’ en  moet je goed letten op wat je met je haar doet.


De relaxer zelf

De relaxer is een soort cremé/lotion die veel chemicaliën bevat waardoor je haren snel stijl worden. Je haren blijven voor een week of 8 stijl . Je kan het vaak gewoon in de toko kopen of laten doen in een kapsalon. Het is ook nog eens niet goedkoop. Vaak doen mensen het zonder dat ze het eigenlijk precies goed doen waardoor dat weer nadelen heeft!


Hoe gaat de relaxer nou te werk?

Zelf heb ik mijn haren ook gerelaxed toen ik 14/13 was. Ik wou het heel erg graag en de reden was dat ik niks met mijn haren kon doen en ik er niet veel van mijn krulpatroon afwist. De relaxer wordt op droge haren gedaan en dan heeft het een bepaalde tijd( meestal 30 minuut) voordat het ‘gekookt’ is . Terwijl dit goedje kookt, verandert het structuur van het haar hierdoor komt er schade aan de eiwitstructuur.

Misschien ging het wel zo!

Je was nog klein en je wou zo graag dat mooie stijle haar dat je vriendin ook heeft. Dus vond je moeder het wel goed en had je de volgende dag stijle haartjes ( nadat je beetje leed ) . Maar waar we dan niet bij nadenken is dat de Relaxer heel erg veel nadelen heeft .En dat het eigenlijk heel erg slecht is voor onze haren! Je verandert als het ware iets wat van nature al zo is , bekijk het maar alsof je een roos in een tulp verandert! Het blijft mooi van buiten maar van binnen is het niet hetzelfde!

Ik raad het niet aan om je haren te relaxen, de transitioning fase is best lastig! Je moet veel geduld hebben en je moet maar net de juiste producten voor je haren vinden! Stel je hebt je haren gerelaxed en je wilt nu weer terug naar je eigen krullen dan kan je dat op vele manieren doen! In mijn andere blog ”Relaxed naar natural haar” lees je hier meer over!

 

Curly groeten, Krullenclub

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

Bekijk onze online cursus

De waardering van krullenclub.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 459 reviews.