Herfst/winter  tips voor natuurlijk krullend haar!

De dagen worden kouder en korter. Dit betekent dat je ook je haarverzorgingsroutine moet aanpassen als je je krullen wilt houden gedurende het seizoen. De herfst/winter is de perfecte periode om extra zorg te besteden aan je haar. Gedurende dit seizoen zijn je krullen namelijk eerder geneigd droog te worden door de temperatuursverandering. Gebruik deze gelegenheid om je lengte te behouden en richt je op de groei van je haar (als dat een doel is van jou).

Pre-poo methode!

Gedurende de herfst periode heb ik vaak last van een droge en jeukende hoofdhuid, hierdoor ben ik bereid om extra aandacht te besteden door gebruik te maken van de zogenoemde “pre-poo methode”. Bij deze methode breng je eerst olie en conditioner aan alvorens je gebruik maakt van een shampoo. Op deze manier bevochtig je de hoofdhuid en bescherm je jezelf tegen schilfers en roos!
Ik maak vaak gebruik van een mix tussen olijfolie, pepermunt olie en kokosolie en verwarm het voor 30 tot 60 seconden in de magnetron. Vervolgens masseer je het direct op de hoofdhuid, doe je dit voor 5 tot 10 minuten en was je het naderhand uit.

Reinigen

Als gevolg van de broze en koude maanden maak ik tijdens deze periode wekelijks gebruik van een sulfaatvrije shampoo (binnenkort in de Krullenclub webshop)  in plaats van een normale shampoo. Dit om mijn haar zoveel mogelijk vocht te geven. Verder ben ik erachter gekomen dat appelazijn en pepermuntolie de beste combinatie is voor mijn haar, omdat ze zowel mijn droge hoofdhuid reinigen als verzachten. Zorg dat je gedurende deze periode je hoofdhuid reinigt en ontdoet van viezigheid en overtollig galg!

Deep conditioner

Een normale conditioner voorziet van een beschermlaagje om je haar, een deep conditioner daarentegen dringt je haar binnen om je haar zowel te versterken als te bevochtigen. Ik gebruik graag onze producten van de krullenclub die van nature al een bevochtigingsmiddel hebben als kokosolie, shea boter en ricinusolie. Tijdens de winter periode is het vervolgens weer crucialer en zorg ik ervoor dat ik mijn haren wekelijks verzorg.

LOC-methode

Heb je tijdens deze periode toch veel last van droog en pluizig haar? Dan zou je de LOC methode moeten proberen! De LOC methode staat voor 1) leave-in conditioner, 2) olie en 3) moisturizer. Op deze manier zorg je ervoor dat je krullen worden voorzien van voldoende vocht!

Op welke manier verschilt jouw herfst/winter routine van jouw zomer routine?

Laat het ons weten en reageer onder deze blog! We horen graag jouw verhaal en zijn bereid om advies te geven.

Comments are disabled.