De beste natuurlijke oliën voor poreus haar!

Onze krullen zijn uniek, we houden van ze, we voeden ze en we zijn er trots op! Echter vereist dit enige kennis over welke producten en/of ingrediënten het beste zijn voor onze krullen. Vrouwen die last hebben van poreus haar hebben als het ware beschadigd haar. Vocht kan makkelijk in en uit het haar en dat willen we liever niet hebben. In dit artikel bespreken we een aantal natuurlijke oliën die geschikt zijn voor poreus haar!

Castorolie

Castorolie, ook wel wonderolie of ricinusolie genoemd, is een dikke, lichtgele natuurlijke olie die gewonnen wordt uit de zaden van de ricinus plant. De castorolie kent een aantal eigenschappen die voordelig kunnen uitpakken; 1) stimuleert de haargroei, 2) versterkt het haar en 3) bevochtigingsmiddel.

Kokosolie

Kokosolie is een bekende natuurlijke olie om het haar te laten stralen. Kokosolie komt uit het vruchtvlees van rijpe kokosnoten en heeft een groot aantal voordelen voor de gezondheid van zowel de hoofdhuid als het haar. Een ander groot voordeel van deze olie is dat het geschikt is voor alle soorten haartypen. Kokosolie is het eerste wat iemand zou moeten proberen bij beschadigd haar!

Hennepolie

Deze olie wordt verkregen uit de zaden van de cannabis plant. De hennepolie heeft meer essentiële vetzuren dan welke andere plant en zijn belangrijk voor de gezondheid.  Het voedt je hoofdhuid en is tevens geschikt voor een droge huid, vanwege haar bevochtigingskarakter.

 

Jojoba olie

Jojoba olie wordt gewonnen uit de noten van de inheemse Amerikaanse struik genaamd Simmondsia chinesnsis. Geprezen en geliefd omdat het vergelijkbaar is met de olie die je lichaam zelf aanmaakt en is daarom uitermate geschikt voor zowel het haar als de hoofdhuid. Voordelen van deze olie; 1) antibacteriële eigenschappen, 2) glanzend haar, 3) behoud van je haarkleur en 4) bevochtigingskarakter.

 

Olijfolie

Olijfolie is de zwaarste en bekendste oliesoort en wordt gewonnen uit de vetten van de vruchten van de olijfboom. Deze olie wordt gebruikt voor diverse doeleinden als cosmetica, koken, zeep, medicijnen etc. Olijfolie is rijk aan vetzuren, welke bescherming  bieden tegen roos. Tevens zorgt deze olie voor een zachter glanzend haar.

Welke natuurlijke oliën gebruik jij?

Laat het ons weten in een comment hieronder! Ook kan je natuurlijk ons serum proberen! Ons Amira serum bestaat uit 8 soorten oliën en elke olie heeft zijn eigen werking. Het serum heeft als doel de haargroei stimuleren en de hoofdhuid reinigen, ook dient het als sealing van de haren en zorgt het voor meer glans en gezonde haren.

Comments are disabled.