Zomertips voor je krullen


Laten we beginnen met een tip, die super belangrijk is. Zomer betekent zon , en betekent droge krullen en zelfs wel beschadiging. Je kan er vele dingen aan doen maar deze tip is toch wel super belangrijk!

1.Moisture!

Wat is moisture nou echt en wat kan het betekenen voor je haar? Moisture is letterlijk vertaald :’vocht’ , je haren (en vooral krullen) kunnen moeilijk zonder vocht. Het begint al bij water drinken , maar vooral ook bij wat jij erin doet? Gebruik vooral sulfaat vrije producten als je deze tip goed wilt volgen. Sulfaat vrije producten maken het hoofdhuid niet droog en zijn beter voor de voeding. Gebruik verder minimaal twee maal per week een voedend masker/ deep conditioning.

2.Hoe bescherm je je krullen tegen chloor ?

We kennen het wel , je gaat het zwembad in en je komt eruit en je krullen voelen super droog aan of je krullen zitten juist goed ! Maar toch is het belangrijk om je krullen goed te beschermen tegen chloor, en hoe je dat doet is makkelijk ! Het enige wat je moet doen is je krullen natmaken met kraanwater voordat je het zwembad ingaat ! Maar waarom ? Doordat er ‘schoon’ water in je haar zit, slagen zout, mineralen en chloor er minder goed in om je haar binnen te dringen.

Toch is dit niet genoeg want sommige stofjes kunnen doordringen en ervoor zorgen dat je krullen alsnog droog worden. Daarom is het aan te raden om na het zwemmen ook weer je haren uit te spoelen .

 

3.Hoe bescherm je je krullen tegen de zon?

De zon , iets waar we veel van houden en vooral ook iets waar we voor moeten oppassen ! En zeker als het gaat om je krullen ! Je moet er goed om denken dat je de juiste producten gebruikt die een UV protectie bieden . Vaak kan je de producten vinden op het internet of in de winkel .

4.Veel water drinken

Een gezonde huid en haren krijg je niet zomaar . Het begint allemaal bij de voeding en bij wat je allemaal in je lichaam gebeurt. Water is een van de belangrijkste dingen als het gaat om gezonde haren en huid . Drink per dag minimaal 2 liter water . Als je dat aanhoudt dan zorg je ervoor dat je een gezonde ruimte creëert voor je haren om niet snel droog te raken en onmoisturized.

 

5. Haren sealen met olie

Het is erg belangrijk om dus genoeg vocht in je haren te houden , en dat kan je doen door middel van een olie . Als je een leave in conditioner /conditioner hebt gebruikt , pak dan een goede olie/serum om je haren ermee te sealen .Door je haren te sealen blijft het vocht langer hangen in de haren.

Hoe seal je je krullen met olie ?

Verwarm de olie in je handen door met je handen over elkaar te wrijven. Doe je haar tussen beide handen ga van boven naar beneden om je krullen glad te strijken en zo pluizen te voorkomen. Kneed/scrunch dan je haar van onder naar boven. Als je echt droge haarpunten hebt, dan kun je de sealer ook slechts op je haarpunten aanbrengen.

 

6.Haren vlechten/ vastmaken tijdens het zwemmen

Tijden het zwemmen is het handig om een badmuts te gebruiken , maar dat ziet er niet altijd leuk uit ! Daarom hebben wij daar een oplossing voor . Je kan hele mooie strandtwists maken of twee mooie vlechten aan de zijkant maken . Het beste is toch wel om een leave in conditioner in je haren te doen en dan pas te gaan vlechten of vast maken. Dit voorkomt dat je haar uitdroogt en als je het losmaakt zit het ook nog eens vaak goed !

 

7.Neem altijd een pompje met water en sulfaat vrije conditioner erin als je op reis gaat

Gewoon een pompje met wat water en sulfaat vrije conditioner .The holy water , of naja het is toch wel iets wat je kan redden uit nood . Voel je tijdens je vakantie in de himalaya’s dat je krullen echt super droog aanvoelen ? Geen stres, gewoon je pompje uit je tas pakken en wat sprayen over je krullen heen en kneden. Dit hydrateert de haren en zorgt ervoor dat je weer verder kan. De conditioner zorgt ervoor dat je ook de voeding binnenkrijgt die je normaal hoort te krijgen .

 

8.Draag een hoed/pet/scarf

En als laatste , om je mooie outfit af te maken !   Een mooie scarf/pet/strandhoed kan je haren beschermen en je outfit ook nog 100% on fleek maken . Dus ren naar de winkel , zorg ervoor dat je een van de drie hebt en dan pas kan je op vakantie .

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.