Zijn sulfaten, parabenen en siliconen nou wel of niet goed voor je krullen?

Wat je vaak hoort is dat je je krullen moet wassen met sulfaat, parabeen en silicoon vrije producten.Maar wat zijn nou precies deze ingrediënten in shampoo of in andere haarproducten? Na heel wat gezoek op het internet en eigen kennis heb ik heel wat geleerd wat ik graag met jullie wil delen.

Wat zijn sulfaten, parabenen en siliconen?

Sulfaten:
Sulfaten zorgen ervoor dat je hoofdhuid schoon wordt. Sulfaten hebben een reinigende werking en halen het vette laagje van je hoofdhuid weg. Daarnaast zorgen sulfaten ervoor dat de shampoo goed schuimt. Hoe meer schuim hoe schoner je haar, toch…? Dat dacht ik niet!!!
Helaas zijn sulfaten vaak agressieve reinigers. En zorgen ervoor dat je haar vaak te goed gewassen wordt. Ze ontvetten je hoofdhuid zo goed dat het natuurlijke olie laagje wordt weggevaagd. Het resultaat is een kriebelende hoofdhuid met droog en of dof haar of juist vet haar omdat de hoofdhuid het gebrek aan olie en talg gaat compenseren.

Wil je sulfaten vermijden? Dan is het zeker niet verkeerd om even de ingrediëntenlijst van je shampoo te checken op alles wat eindigt op sulfate. 

Wat zijn de voordelen van Sulfaat en Parabeen vrije producten?

Een sulfaatvrije shampoo is milder voor je haar en hoofdhuid. Je haar wordt er minder droog van en de kans dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt is een stuk kleiner. Een sulfaatvrije shampoo maakt het wassen van je haar een stuk prettiger. Ook kan je het gebruiken zonder bang te zijn van uitslag of iets wat daarop lijkt. Soms heb je last van een irritatie op de hoofdhuid door de agressie in de producten. Ook zorgen sulfaat vrije producten ervoor dat je meer de hydratatie in de krullen behoud en de glans.


Parabenen zijn niet per definitie heel slecht. Maar toch kan je ze vergelijken met de sulfaten, alleen iets minder agressief. Parabenen worden namelijk als conserveringsmiddel gebruikt en zorgen ervoor dat cosmeticaproducten niet bederven. Tegenwoordig heb je ook natuurlijke conserveringsmiddelen die er voor zorgen dat je haarproducten niet bederven. Zoals in het haarmasker Amira. Die moet je dan wel bewaren in de koelkast want dan heb je een product wat de waarde van de natuurlijke ingrediënten behoudt.

Siliconen


In verschillende soorten haarverzorgingsproducten zitten siliconen die een glanzend, zacht laagje om je haren vormen. Synthetische siliconen zijn niet uitwisbaar, waardoor er meerdere lagen siliconen over elkaar heen komen te liggen. Het resultaat hiervan is dat het lijkt alsof je een bos krullen hebt die gezond en pluisvrij is, maar dat is niet zo. Door alle lagen siliconen raken je haren afgesloten. Waardoor je krullen juist uitgedroogd, gevoelig of beschadigd raken. Wil je weten of er siliconen in jouw haarverzorgingsproducten zitten? Dan kan je het beste de ingrediëntenlijst afspeuren op alle woorden die eindigen op –cone.

De voordelen van siliconenvrije producten 

Wanneer je producten gaat gebruiken zonder siliconen is het de bedoeling dat je haar meer zijn natuurlijke glans terug krijgt, beter groeit en niet meer plat valt. Het haar wordt glanzender omdat het niet gestript wordt door de siliconen. Daarbij komt ook nog is dat je haar lichter en luchtiger aanvoelt, omdat er geen built up (dat gebeurt er dus wel wanneer je je haar wast met een conditioner waar siliconen in zitten) in het haar is en je geen andere producten gebruikt die het haar verzwaren. Tot slot groeit je haar beter omdat de haarschacht beter proteïnen kan opnemen.

Best interessant he het gebruik van sulfaten, parabenen en siliconen in heel normale producten die je misschien wel elke dag gebruikt. Het is in ieder geval een onderwerp waar je niet gauw over uit gepraat raakt!

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.