5 tips tegen pluizige krullen

 

Nu het koude en natte weer er weer aankomt merk ik dat mijn haar sneller aan het pluizen is. Vooral wanneer er weer een Hollandse regenbui voor bij is gekomen ontkomt mijn haar er niet aan. Vervelend, en ik denk altijd dat daar niets aan te doen is. Maar ik weet door een aantal tips dat je je pluizige haar toch kan voorkomen. Vandaag deel ik je mijn 5 tips.

 

Spoel je haar na met koud water

Wanneer je het helemaal goed wilt doen spoel je je haar na het wassen af met koud water. Daardoor sluiten de haarschubben en heb je minder kans op pluis.Ook stimuleert het de bloedsomloop en is het dus goed voor de hoofdhuid.

 

1 keer per week een haarmasker

Zoals het Amira masker. Het liefst gebruik ik een keer per week een haarmasker. En dan houd ik hem het liefst de hele nacht in. Een haarmasker zorgt voor een intense voeding, waardoor je lokken minder zullen pluizen. Daarnaast bevat het goede oliën die belangrijk voor je haar zijn zodat het goed gehydrateerd en gevoed wordt. Vooral in de wintermaanden hebben je krullen wat meer hydratatie nodig, want je verliest snel vocht.

 

Gebruik een microfiber handdoek

Na het wassen is het slim om een microfiber handdoek te gebruiken voor je krullende haar. Dit is veel beter voor pluizig haar in vergelijking met een ruwe handdoek. Dep je haar rustig droog zodat je haren minder pluizig worden. Nog een voordeel van een microfiber handdoek is dat je haar sneller droog wordt, omdat het super absorberend is.

 

Gebruik een grove kam

Gebruik een kam met tanden die ver uit elkaar staan. Zo kan je je haar perfect klit vrij maken. Ook is het verstandig om je haar onder de douche te kammen. Maar ik denk dat dit voor veel pluizenbollen al voor zich spreekt.

 

Alcoholvrije producten gebruiken

Vermijd producten die alcohol bevatten, omdat alcohol je haar intens uitdroogt. Haarproducten zoals een mousse of haarspray bevatten vaak een hoog percentage alcohol.. Hoe hoger de alcohol in de ingrediëntenlijst staat hoe slechter het voor je haar is.

Ik hoop dat ik je zo een beetje meer op de hoogte heb gebracht met wat je allemaal tegen je pluizige haar kunt doen! In ieder geval ben je nu goed voorbereid op de aankomende seizoenen!

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.