10 termen die je als krullenbol moet kennen

Als krullenbol komen er heel wat termen voorbij die je moet kennen. Wat dacht je van scrunchen of de pre-poo methode? Ken je deze nog niet? Dan vertel ik je in de blog van vandaag alles over de termen die je moet kennen als krullenbol!

 

Pre Poo methode

De pre-poo behandeling is een behandeling waarbij je voordat je je haren gaat wassen een product laat inwerken. Dit wordt vooral met oliën gedaan. Misschien klinkt het heel onlogisch om eerst olie in je haar te doen en het daarna weer uit te wassen, maar het is echt goed voor je haar. Het wassen van je haar zorgt ervoor dat het haar wordt aangetast, omdat de haren dan langs elkaar bewegen. Zelfs als je niet heel hard je haren wast, er is altijd wat beweging tussen de haren. Hierdoor kunnen de haarschubben van haar verdwijnen, met als gevolg droog/breekbaar haar. Door de pre-poo methode geef je de schubbenlaag van je haar een extra beschermlaagje. Het resultaat na zo’n pre poo behandeling is dat je haar gevoed en zacht is na het wassen.

Co-wash

Co-washing is een afkorting voor : je haar met conditioner wassen. Het betekent dat je je haar alleen wast met je favoriete conditioner in plaats van shampoo. Co-washing doe je meestal tussen de normale wasbeurten in.

Waarom zou je co-washing moeten doen?

Krullend haar is van nature droog. De oliën die de hoofdhuid aanmaakt doen er in tegensteling tot steil haar, langer over om naar de haarlokken te gaan. Als je je haar steeds wast met shampoo ( die veel reinigende ingrediënten bevat),  blijft het haar erg droog. De oliën die de hoofdhuid aanmaakt helpen namelijk bij de gezondheid van je haar en hoofdhuid.

Hot oil treatment

Als je veel co-washes doet of gel of andere stylingsproducten gebruikt, ontstaat er een soort ‘build up’ in zowel je haar als op je hoofdhuid. Vaak vinden we alleen onze haar heel belangrijk waardoor we onze hoofdhuid vergeten. Je hoofdhuid schoon en gezond houden doe je niet alleen met een shampoo of een co-wash. Zo is het af en toe ook nodig om je hoofdhuid een hot oil behandeling te geven. Waardoor je die build up die ontstaan is kwijt raakt. Een hot oil treatment bestaat uit : het opwarmen van een pure olie (zoals argan/jojoba/ het amira serum) , vervolgens in de hoofdhuid masseren en als laatste stap eruit spoelen na een half uur .

Denman brush

De Denman brush is een simpele borstel met nylon pinnetjes. De borstel maakt het uitkammen van krullen veel gemakkelijker. Ook helpt het bij het gelijkmatig aanbrengen van haarproducten en schijn je met deze borstel een mooiere kruldefinitie te krijgen. Het is wel zo dat de Denman brush bij de een helpt en bij de ander niet.

Difussen

Een difusser is een brede kop die je op een föhn kan zetten. Zo kan je je krullen wanneer ze nat zijn beter laten drogen waardoor je iets meer tijd bespaart. Bij de ene heb je een mooi effect en bij de ander moet je het totaal niet doen.

Pine Apple style of wel bekend als :’Ananas ‘

Een methode om je krullen ’s nachts goed te houden is gebruik te maken van de pineapple-methode. Dit is een methode waarbij je ervoor zorgt dat je krullen omhoog blijven zitten en je er dus niet op kunt gaan liggen. Ook is het super mooi als een dagelijkste style , dus twijfel niet en draag je pineapple met trots!

 

Satijnen kussensloop

Als het goed is ken je deze term als krullenbol wel! Het satijnen kussensloop is goed voor minder vettig haar en je krijgt er geen platte krullen van na het slapen. Het zuigt de vocht niet uit de krullen waardoor er meer hydratatie overblijft. Daarnaast wordt het ook aangeraden bij mensen die acne hebben. Het werkt dus dubbel zo goed!

 

Scrunchen

Scrunchen is met je handen in je haar van onder naar boven scheppen en dan voorzichtig in je krullen knijpen. Dit helpt bij het difussen om de definitie van je krullen nog beter te laten vormen. Ook helpt het als je een leave in in de haren hebt en het er beter in wilt laten trekken/werken.

 

Wash and go

Bij een wash & go was je je haar en doe je er wat producten in en laat je het drogen. Het resultaat is Natural curls met gedifinieerde krullen. Meestal komt het bij krultype 3 en 4 er mooi uit te zien. Bij haartype 4 moet je wel wat meer werk doen om de wash & go goed te krijgen. Natuurlijk spelen de weersomstandigheden etc ook een grote rol, bij de ene is vochtig weer het beste en bij de ander juist de zon.

Je haren sealen met olie

Bij het sealen van je haar met olie kies je voor een product dat het vocht in je haren insluit. Hiermee voorkom je pluizig haar. Om krullen de hele dag geydrateerd en pluisvrij te houden en je haar te beschermen tegen weersinvloeden. Je kan dan na het wassen van de haren een pure olie gebruiken om de haren ermaa te masseren. Zo zorg je als het ware voor dat er een soort laagje om de haren heen komt.

Dit waren alweer de tien termen die je moet kennen als krullenbol! Wie weet komen er binnenkort weer andere termen online. Heb jij een vraag hierover ? Of heb je een term voor ons die wij moeten uitleggen? Twijfel dan niet en stuur ons een E-mail.

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.