5 tips tegen droge krullen

 

Ik denk dat elke meid of jongen met krullen er wel eens last van heeft. Ik heb het dan over droge krullen. Eigenlijk komt het in het gehele jaar wel voor, die droge krullen. Misschien in de zomer en winter nog wel wat meer. Door de kou en de hitte wordt het meestal erger. Maar nu het echt winter wordt kan je deze winter misschien toch wel je droge krullen te lijf gaan! Vandaag geef ik je 5 tips tegen droge krullen.

Maar eerst, waardoor worden je krullen zo droog? Bij mensen met krullend haar staat het beschermlaagje van het haar open, dat zorgt er voor dat het vocht er snel uit gaat en moeilijk in komt. Het is dus best een uitdaging om je krullen gehydrateerd te houden. Maar er zijn manieren om je haar gehydrateerd te houden. Hieronder heb ik 5 tips voor je op een rijtje neer gezet.

 

Tip 1: Water

Onze krullen hebben water nodig. Water is het belangrijkste voor ons haar. Het verschilt wel erg per persoon. Zo kan de een makkelijk een week zonder het nat maken van zijn haar zonder dat het droog aanvoelt, maar de meeste krullenbollen moeten hun haar om de dag nat maken om het gehydrateerd te houden. Je haar nat is anders dan het wassen. Probeer anders maar is je haar nat te spritsen met zo’n kamerplantspuit. Die kan je kopen in heel veel winkels. Bij sommige mensen is dat al een wereld van verschil. Maar dit betekent niet dat je dit elke dag moet gaan doen, misschien alleen een keer in de week als je je haar tussendoor wilt opfrissen. Meng het water dan met cremespoeling voor een nog betere voedende resultaat.

 

Tip 2: Shampoo

Krullen zien er vaak mooier uit als je het niet te vaak wast met shampoo. Je haar hoeft ook niet altijd schoon te worden van shampoo. In plaats van een shampoo kan je ook een cleansing conditioner gebruiken. Zo voorkom je dat je haar zijn natuurlijke oliën verliest waardoor je haar alleen nog maar pluiziger en droger kan worden. Een/twee keer per week is dan ook meer dan genoeg ! Let wel erop dat je een sulfaat en parabeen vrije shampoo gebruikt.

 

Tip 3: Conditioner

Conditioner kan je altijd gebruiken voor je krullen. Het is een product wat je haren voedt. In de winter voelt je haar vaker nog droger aan dan normaal .  Er zijn geen regels hoe vaak je het mag of moet gebruiken (als het maar een sulfaat en parabeen vrije is). Verder kan je met een conditioner , deep conditionen. Dit is een conditioner lekker lang in de haren laten (half uur tot uur) en dan een douchemuts eromheen of folie. Zo behoud je een mooi beschermend laagje over je haren heen .

 

Tip 4: Sealen

Sealen is belangrijk om het vocht in je haar te houden. En je hoeft niet perse hele zware oliën hier voor te gebruiken. Jojoba olie en avocado olie zijn licht genoeg hier voor en voelen niet heel vettig aan. Deze kan je volgens mij ook puur kopen bij de Tuinen (of Holland & Barett, zoals het nu heet). Ook kan je pure aloë Vera gebruiken. Dit verzwaart je haar ook niet. Je wast je haar zoals gewoonlijk en dan seal je de haren met een olie. Dus erin smeren en met mate, dan laten opdrogen en tada!

 

Tip 5: Satijn

 

Satijn is een fijne stof wat eigenlijk op een speciale manier geweven is waardoor het zo een binding . Je kan je krullen er mooi mee beschermen . Satijn haalt het vocht niet uit de haren en is ook nog eens goed voor de huid. Als je twijfelt om een kussensloop te kopen, in de webshop kan je de satijnen kussenslopen vinden!

 

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.