Goede voornemens voor krullend haar + hoe je ze volhoudt

New year, new me! Nu het nieuwe jaar is begonnen heeft iedereen zijn eigen voornemens bedacht. Zo kan de een bedenken om 5 kilo af te vallen dit jaar of juist te stoppen met roken.

 

 • Geen pluizige krullen meer…..

  Elke krullenbol heeft hier denk ik wel een last van… pluizige krullen. Het is een goed voornemen om dit te willen voorkomen in het nieuwe jaar. Zo kan je je haar spoelen met koud water. Óf juist een grove kam gebruiken.Richt je op goede natuurlijke producten zonder agressieve stofjes erin (zie tip erna). Laat je verder ook goed informeren bij een goede krullenkapper. Wat voor krultype heb ik? poreus of niet? check hiervoor de vorige post.

 

 • Sulfaten, Parabenen en siliconen vermijden in haarproducten

  Het is goed om je dit voor te nemen dit jaar! Sulfaten en Siliconen zijn niet heel goed voor je haar. De kans dat het je hoofdhuid irriteert is vrij groot. Wat natuurlijk niet de bedoeling is wanneer je je haar wast. Gelukkig bestaan er genoeg verschillende Parabeen, siliconen en sulfaat vrije producten die je ook bij ons online kunt kopen.Let goed op de ingrediënten van je producten en vermijd deze :

 • Siliconen
 • Tensiden (SLS/SLES)
 • Minerale olie
 • Parabenen en alcoholen

 

 • Minstens 1x in de 2/3 maanden naar de kapper gaan

         Het is verstandig om 1x per 2/3 maand naar de kapper te gaan. Je haar groeit snel of juist niet en kan daardoor snel uit model raken. Om het om de 2/3 maanden even te laten knippen blijft het gezond en hou je de lengte mooi bij. En  daarbij is het ook me-time voor jezelf! ohja, denk altijd aan het advies wat je van je krullen kapper krijgt!

 • Je haar beschermen in de zomer

  Een van de dingen die vaak vergeten wordt in de zomer is naast je huid je haar ook te beschermen tegen de zon. Hoewel de zomer nog heel ver weg lijkt is het verstandig om nu al een beetje bezig te gaan van hoe je je haar wilt beschermen. Want ook wanneer de zon niet schijnt is er altijd nog uv-straling wat je haar en huid kan beschadigen. Zo is het belangrijk om genoeg water te drinken maar het gebruik van speciale producten die je haar beschermen met uv-protectie kunnen ook een uitkomst bieden!

 • Niet met natte haren door de vrieskou

  Een van veel gemaakte fouten is met nat haar op de fiets zitten in de winter. Wanneer je naar buiten gaat met nat haar wanneer het vriest, is de kans groot dat je natte haar bevriest. Bevroren water zet uit en als je haar vocht heeft geabsorbeerd en dat vocht bevriest, zal dat leiden tot beschadigd haar wanneer het uitzet. Dus neem het je voor om NOOIT meer met nat haar naar buiten te gaan(ook niet te gaan slapen).

 

 • Je haren drogen met een (oude) katoenen T-shirt i.p.v. met een handdoek

  Je haren drogen met een oud katoenen T-shirt is verstandig om dat dit zachter voor je haar is dan een ruwe handdoek( ook kan je een microvezel handdoek gebruiken). Je haar raakt dan minder snel beschadigd en droogt ook nog eens sneller op dan wanneer je een katoenen T-shirt of iets van katoen gebruikt! Het moet wel 100% katoen zijn wanneer je dit wil gaan doen.

 

 • Minstens 1x per week een masker in je haar doen

  Zoals bijvoorbeeld met het Amira curly hair masker. Dit masker zorgt er voor dat je haar lekker gevoedt wordt. Zowel in de zomer als in de wintermaanden erg belangrijk. Maak er bijvoorbeeld een moment voor op de zondagmiddag. En ga dan bijvoorbeeld in bad of kijk ondertussen een film. Ultiem ontspannen is ook belangrijk!

 • Waarvan ook minstens 1x per week een natuurlijke olie in je haar doen

  Is naast dat het meestal heerlijk aanvoelt ook nog is goed voor je haar. Zoals bijvoorbeeld kokosolie. Je zou dat in je haar moeten gebruiken wanneer je erg beschadigd haar hebt. Ook dit kan je bijvoorbeeld voor dat je een masker aanbrengt doen. Of juist voor dat je je haar gaat wassen. Want natuurlijke oliën zijn ook goed voor je hoofdhuid!

Hoe houd je nou je goede voornemens vol?
Wanneer je een routine voor jezelf creëert dan is de kans het grootst dat je je goede voornemen vol houdt. Schrijf bijvoorbeeld in een agenda dat je elke zondag een masker gaat nemen. En dan ook echt doen! Want na 21 keer komt die routine pas echt goed in je systeem.

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.