Haren verven met Henna ?

Je kan je krullen kleuren met Henna op een natuurlijke wijze. De structuur van het haar beschadigd niet, het is gezond voor je krullen en ook nog eens goedkoop. Er zijn meerdere soorten kleuren henna te koop. Je hebt rood, bruin en zwart.Helaas kan je je haren er niet mee bleken/blonderen. Ook kun je zelf op een eenvoudige wijze zelf henna pasta verf maken om je haar te verven.Je experimenteert en kleurt je haar ook nog eens op een gezonde manier.

Wat is Henna nou precies ?

Henna wordt gemaakt van de struik ‘Lowsonia Inermis’. Deze plant/struik groeit in een heet en droog klimaat. De stengels van de struik en de bladeren worden gedroogd en tot poeder gemalen. Daardoor is het een zuiver natuurproduct waarmee je de huid en haren goed mee kan kleuren. Henna is dus goed voor je haar, zorgt voor gezond haar en is daarnaast goedkoop en je haar gaat er ook nog eens van glanzen als je het regelmatig als soort treatment gebruikt!

Welke soorten en kleuren henna zijn er verkrijgbaar ?

Er zijn verschillende soorten kleuren te verkrijgen. Net zoals de soorten henna. Henna uit Iran kleurt bijvoorbeeld het haar donkerrood. Terwijl Egyptische en Marokkaanse henna een oranjeachtige tint aan je haar geven. Hennapoeder is ook te vermengen met andere planten, zodat er meer kleurvarianten mogelijk zijn. Neem als voorbeels de Roselle, een plant waar ook hibiscus thee van wordt gemaakt. Als je deze bladeren inweekt krijg je een mooie rode kleur, en als je dat weer toevoegt aan je henna pasta dan krijg je dus een mooie rode gloed op je haar.Om een wat lichtere kleur te krijgen kan je op bruine henna pasta kurkuma poeder toevoegen (beetje oranje, wordt vaak gebruikt voor eten). Je kunt je haar alleen niet bleken met henna.

Nadelen

Sommige mensen vinden het een heel gedoe om je haren te kleuren met henna. Het moet namelijk veel langer in je haar intrekken dan chemische verf. De kans op knoeien is ook groter. En daarnaast weet je ook niet goed hoe de kleur uitpakt als je voor het eerst met henna verft. Je  moet henna het liefst niet gebruiken als je haar chemisch is behandeld. Wacht in dat geval minimaal zes weken voordat je henna gebruikt. Anders kan de henna ongewenste resultaten opleveren zoals groen haar. En dat wil je echt niet kan ik je vertellen.

Voordelen

Het grote voordeel is dat henna in tegenstelling tot normale haarverf de structuur van je haar niet aantast. Het is zelfs gezond voor je haar. Het geeft naast de nieuwe kleur die je haar krijgt ook nog is een stralende glans. Dat ontstaat door een stofje dat in de henna zit, die maakt het haaroppervlak glad en tegelijkertijd ook harder. Daardoor hoeft vet haar niet zo vaak te worden gewassen en dun haar krijgt er meer volume door.

Wat goed om te weten is, is dat je de ware kleur van de henna pas na 2 dagen ziet, de kleur wordt veel dieper en mooier .

Tips voor het verven van je haar met henna

– Wanneer je voor het eerst je haar gaat verven met henna is het verstandig om dit door iemand anders te laten doen, of onder toezicht van iemand anders. Zo weet je of je je haar helemaal is geverfd.

– Leg alles klaar voor dat je begint, dit wil zeggen: henna pasta al dag van te voren hebben gemaakt, handschoenen aantrekken en een kwast gebruiken bij het aanbrengen.

De verf blijft ongeveer 3 maanden zitten en zal geleidelijk vervagen, waardoor de vervaging minder snel wordt opgemerkt dan bij normale haarverf. Je kan daarnaast henna zo vaak gebruiken als je wil. Het is niet schadelijk voor je huid of haar.

Gevaren van ‘normale’ haarverf

Wanneer je henna gebruikt, profiteert je haar niet alleen omdat je natuurlijke producten gebruikt, maar ook vermijd je de schadelijke effecten van normale haarverf , die peroxide en ammonia bevat. Deze twee chemische stoffen beschadigen je haar en kunnen de volgende symptomen veroorzaken bij herhaaldelijk gebruik:
– Geïrriteerde hoofdhuid
– Onbalans van de natuurlijke oliën van het haar, wat leidt tot vettig of juist droog haar
– Haaruitval
– Dun, breekbaar en beschadigd haar
– Gespleten haarpunten

Henna is onder andere online verkrijgbaar en bij de natuurwinkels. Zelf raad ik de henna van Jacob Hooy aan!

 

Wil jij weten hoe je henna moet aanbrengen etc?

Lees dan deze blog:https://krullenclub.nl/henna/

 

 

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.