Alles over een hot oil treatment

Wanneer je veel je haar wast, gel in je haar doet of andere stylingsproducten voor je krullen gebruikt ontstaat er een build-up in zowel je haar als in je hoofdhuid. Heel vaak zijn we zo op ons haar gefocused dat we onze hoofdhuid vergeten. Je hoofdhuid schoon en gezond houden doe je niet alleen met shampoo of met een co-wash (alleen je haren wassen met conditioner). Zo nu en dan is een hot oil behandeling voor je hoofdhuid echt een must.

Wat is nou precies een hot oil treatment?

Zoals je misschien al deed vermoeden is een hot oil treatment een behandeling met hete olie. De hete olie zorgt er voor bescherming, het verminderd statisch haar en houdt het vochtgehalte in het haar beter vast. Doordat de olie verwarmt is,  worden de voedingsstoffen nog beter opgenomen in het haar.

Welke olie kan je het beste gebruiken voor welk haartype?

Er zijn verschillende oliën die gebruikt kunnen worden voor een hot oil treatment, dit heeft ook weer te maken met wat jij nodig hebt voor jou type hoofdhuid.
Avocado olie:
Bij droog haar en type 4 krullen.

Castor olie:
Bij droog en broos/breekbaar haar. Zo kun je de speciale olie van JBCO hiervoor gebruiken. De olie staat bekend om dat het het haar dikken kan maken, een droge en schilferende hoofdhuid kan verminderen en de hoofdhuid exfolieerd. Als je daaraan ook nog pepermuntolie toevoegt voorkom je een droge hoofdhuid, stimuleert de haargroei en hydrateert het haar. Daarnaast geeft het een tintelend gevoel dat ook nog eens de bloedsomloop stimuleert. Je kan het beste een paar druppels pepermuntolie toevoegen aan de castorolie voor het beste resultaat.

Jojoba olie:
Bij roos of jeukende hoofdhuid.

Kokosolie:
De fijne textuur kan makkelijk worden opgenomen in het haar. Geschikt bij droog en breekbaar haar, type 3 en 4 krullen en een schilferige hoofdhuid. Kokosolie kun je dus in principe altijd gebruiken voor een hot oil treatment.

Arganolie:
Deze olie hydrateert en verbetert de elasticiteit. Wordt aanbevolen bij gespleten haarpunten en type 2 en 3 krullen.

Hoe maak je een hot oil treatment?

Het beste kun je een hot oil treatment maken wanneer je er tijd voor hebt. Bijvoorbeeld op zondag. Wanneer je waarschijnlijk het minste te doen hebt van de hele week. Maak tijd voor het masker en maak er anders een me-time momentje van met een masker voor op je gezicht. Om zo helemaal te kunnen ontspannen. Filmpje er bij aan en het ontspannen kan beginnen! Of neem een lekker warm bad.

Wat heb je nodig voor een hot oil treatment?

– Een natuurlijk olie, een van de oliën die ik hierboven heb genoemd, maar daarnaast kan je ook amandelolie of olijfolie gebruiken.
– een bakje om de olie in te verwarmen in de magnetron of een flesje dat je in heet water kan leggen
– douche muts of een plastic zak
– warme handdoek

Hoe ga je te werk?

Doe 3 eetlepel olie in een bakje en verwarm deze in de magnetron. Of doe de olie in een flesje en leg deze in heet water om de olie te verwarmen. Doop je vingertoppen in de warme olie (goed uitkijken of dit niet te heet is) en masseer de olie over je hoofdhuid. Als je je bloedsomloop extra wilt stimuleren masseer dan je hoofd ondersteboven. Als je je hele hoofdhuid hebt gedaan met de olie, dan verdeel je nog wat olie over je nekharen en je haarpunten. Deze haardelen zijn extra kwetsbaar en kunnen altijd wat meer verzorging gebruiken.

Pak je haar samen op je hoofd en zet dan de douchemuts op (heel goedkoop te verkrijgen bij bijvoorbeeld de Kruidvat!). Wanneer je deze niet hebt kan je ook een plastic zak gebruiken. Daarna wikkel je de warme handdoek eromheen. Als je een handdoek warm maakt in de magnetron, denk er dan aan deze aan beetje vochtig te maken voor dat je hem verwarmt.

Laat de olie ongeveer 30-60 minuten inwerken/slaap ermee. Was en stijl dan je haar zoals je het gewend bent.

Als je elke week 1 x deze behandeling doet zal je merken dat je hoofdhuid en haren gezonder worden.

En voor als je een chaotisch hoofd hebt en steeds vergeet een hot oil treatment te nemen. Zet het in je agenda neer! Zo weet je zeker dat je hem nooit een keer vergeet!

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.