Myrna Hulusin

Dit keer hebben wij een gastblogger die bezig is voor haar opleiding. Myrna Ruhulesin mag 2 blogs voor ons schrijven en dit is de allereerste over ‘Het leven met krullen’.

Het leven met krullen

Ken je dat gevoel? Wanneer iemand tegen jou zegt:”Ahh, wat heb je toch een mooie bos met krullen. Ik wou dat ik jouw haar had” en jij dan bij jezelf denkt: ”Nou, ik zou het liefst stijl haar willen hebben hoor. Dit zal me een hoop tijd en irritaties schelen.”
Krullend haar kan inderdaad mooi zijn, maar je moet wel écht weten hoe je het moet verzorgen. Het leven met krullen is in ieder geval niet altijd simpel als dat het lijkt.

Haar routine

Misschien herken je het wel bij jezelf: extra vroeg je bed uit om je krullen goed in model te brengen. Of juist niet, want er zijn natuurlijk verschillende krultypes. In mijn geval ben ik wel ruim een half uur tot uur bezig. Het komt erop neer dat ik mijn tijd goed moet inplannen. Gelukkig heb ik na al die jaren voor mezelf een eigen routine erin gevonden. Ik maak na het douchen mijn haar met een handdoek droog (Lees: 1x door mijn haar heen gaan, een klodder haarspul erin en hup vast in een knot). Nadat ik klaar ben met mijn andere ochtendrituelen, is het tijd om mijn haar in model te brengen. Mijn krullen zitten het beste als het na het douchen zo vochtig mogelijk blijft. Daarom stop ik zoveel mogelijk van mijn haarproduct in mijn krullen. Hoe meer, hoe beter. Verder föhn ik mijn krullen niet droog, maar laat ik het voor de rest aan de lucht opdrogen. En dan is het nog de vraag of mijn haar goed blijft zitten, want ook met krullen heb je wel eens te maken met ‘bad hairday’s’. Vooral als ik uiteindelijk te weinig haarspul in mijn haar heb gedaan.

Voordelen van krullen

Soms heb ik van die dagen dat ik het zat ben om zoveel moeite te moeten doen voor mijn krullen. Ik kies er dan ook wel eens voor om mijn haar in een knot te doen. Eigenlijk best zonde, want het hebben van krullen brengt toch de volgende voordelen met zich mee:
1 – Altijd volume
Met een bos krullen hoef je nooit bang te zijn dat je haar (te) plat zit. Krullen zorgen er namelijk altijd voor dat je voldoende volume hebt. Zo hoef je niet elke week zo veel geld te besteden aan al die volumizing producten; dat scheelt tenminste alweer een hoop.
2 – Natuurlijke krul
Wanneer meiden met stijl haar hun haren krullen, hebben ze altijd het probleem dat hun krullen binnen no-time weer zijn uitgezakt. Het is nog een wonder als de krullen aan het einde van de avond nog goed zitten. Gelukkig hoeven wij krullenbollen ons daar niet nooit druk om te maken.
3 – Trekt aandacht
Eerlijk is eerlijk, met krullen val je gewoon eenmaal op. Dit komt, omdat krullen van zichzelf volumineus zijn. Daarnaast is het hebben van krullen ook handig, want in een menigte ben jij tenminste te herkennen aan die mooie dos op je hoofd.

4- Ruikt lekker
Je bos met krullen breng je (bij de meeste krultypes) in model met haarproducten. De haarproducten voor krullen ruiken altijd lekker. En de geur die vrijkomt als je krullen als het ware bouncen kan weer heerlijk zijn voor anderen. Na al die jaren heb ik toch geaccepteerd dat ik eenmaal geboren ben met een bos krullen. Het punt is dat je je krullen wel met liefde moet verzorgen, want dan blijven ze veelzijdig.

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.