Wat is nou de CG methode?

De Curly girl methode. Als krullenbol moet je daar wel eens van gehoord hebben! Het is ontwikkeld door Lorraine Massey. Ze deelde met de hele wereld haar methode in een boek: Curly Girl: The Handbook. Wanneer je krullen hebt geeft dat soms de nodige problemen, en die erkent Lorraine. Ze geeft in haar boek veel nuttige adviezen over hoe we onze krullen moet verzorgen en welke dingen wij juist moeten vermijden. Je merkt dat de laatste tijd natuurlijke ingrediënten etc. heel belangrijk worden. En daarom is er de CG Methode.

Het boek Curly Girl The Handbook kopen? Klik hier.

Hoe begin je met de CG methode?

Was je haren voor de laatste keer met een shampoo dat sulfaten bevat om zo alle siliconen uit je haar te wassen. Zorg ervoor dat je shampoo geen siliconen bevat wat anders heeft dit natuurlijk geen nut voor je haar. Deze eerste stap zorgt ervoor dat alle siliconen uit je haar worden gewassen en er geen nieuwe worden toegevoegd. Om het simpel te zeggen; je begint dus met schoon haar. Hoe weet je nou of er siliconen in je shampoo zitten? Vraag het na bij de drogisterij/toko! Dat is de makkelijkste oplossing.

 

De stappen van de methode:

Stap 1: Gebruik alleen conditioner

De meeste shampoos bevatten sulfaten die zeer schadelijk zijn voor je krullen. De ingrediënten in shampoos maken je krullende haar pluizig, breekbaar en droog. Conditioner is voldoende om je haar schoon te krijgen. Als je je shampoo niet kunt opgeven, gebruik dan een milde shampoo die geen sulfaten bevat.

Stap 2: Masseer je hoofdhuid met conditioner

Begin je routine met het nat maken van je haar en verdeel de conditioner over je hoofdhuid. Masseer je hoofdhuid met je vingertoppen. Deze massage zal ervoor zorgen dat vuil loslaat en de resten van haarproducten makkelijk worden weggespoeld. Afhankelijk van hoe droog je hoofdhuid is, kun je dit 1 keer per week tot dagelijks toepassen.

Stap 3: Ontklit je haar alleen wanneer er conditioner in zit

Veel raden het gebruik van een grove kam voor krullend haar aan, en dat is ook iets beter dan met een borstel. Ik denk dat iedereen wel eens heeft geprobeerd om je krullend haar droog te kammen/borstelen. Grote kans dat dit geen succes was geworden. Droog kammen of borstelen is ook geen goed idee want dit veroorzaakt veel schade aan je haar. Het is naast het kammen met een grove kam ook mogelijk om je haar met je vingers te ontklitten. Deze methode wordt ook wel de finger detangeling genoemd en is het beste voor je haar en veroorzaakt het minste haarbreuk. Als het mogelijk is om je haar op deze manier te ontklitten vergeet dan niet om een groet hoeveelheid conditioner te gebruiken.

Stap 4: Spoel je haar uit met koud water

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Wanneer je je haar spoelt met koud water worden de haarschubben afgesloten. Hierdoor neemt het pluizen af en krijg je meer glans. Het is ook nog eens goed voor je bloedsomloop om af te spoelen met koud water. Dus zowel goed voor je haar als goed voor je gezondheid en hoofdhuid.

Stap 5: Gebruik een haarproduct

Als je erg krullend haar hebt breng je het product voor het beste resultaat aan op drijfnat haar. Als je je meer golvend haar hebt wacht dan even 5 minuten met aanbrengen. Een veel gebruikte methode is om te beginnen met een leave-in conditioner om pluis te verminderen en volg met een gel of mousse voor hold en definitie. Sommigen geven de voorkeur aan een crème of alleen een leave-in conditioner voor zachtere krullen. Je kunt elke type product gebruiken en op de volgorde wat jij zelf het fijnste vind in gebruik. Vervolgens geef je je krullen de vorm door het kneden van je haar en of afzonderlijk je krul rond je vingers te draaien.

Stap 6: Droog haar

Je haar aan de lucht drogen is het gemakkelijkste en de zachtste manier om je haren te drogen of kneed je haar zachtjes droog met een micro fiber handdoek of een t-shirt van katoen om overtollig vocht te verwijderen. Een badstof handdoek zal je haar pluizig maken.

Stap 7: Laat je haar wenen aan deze methode

Het duurt ongeveer 2 tot 6 weken voordat je haar gewend is aan deze methode, dus geduld is super belangrijk.

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Bestel onze producten eenvoudig online!

Comments are disabled.