Zwangerschap Curlyblog eerste trimester

Ik ben zwanger!! En nu? Hoe zouden mijn krullen hierop reageren? Dat ga ik jullie vertellen in mijn zwangerschap Curlyblogs. In deze blog lezen jullie hoe het mij en mijn krullen gaat in de eerste drie maanden of ook wel ‘eerste trimester’ genoemd.

Waarom een blog:

Het hele idee begon met alle verhalen wat ik altijd van klanten krijg te horen als ze zwanger zijn/ zwanger zijn geweest. ‘Het viel helemaal uit en ik had amper haar meer’ of ‘ Mijn krullen waren drie keer dikker na de zwangerschap!’. Ik hoor van alles, en dat zette mij aan het denken. Wat gaan mijn krullen doen? Wat ik over het algemeen weet ik dat fijnere krullen sneller beïnvloed kunnen worden door de hormonen. Dit heb ik ook echt gehoord van klanten en gezien. Ik heb zelf wat dikker stuggere krultype 3b/c. De ene dag is het super vol en mooi en de andere dag slap en tijd voor een knotje. Dit is dus hoe het normaal is. Maar nu, nu ben ik echt zwanger en mijn haar dus ook! En dat wil ik graag met jullie delen.

Hoe gaat het nu met mij?

In het kort: nu super! De eerste drie maanden waren voor mij vooral misselijk, misselijk en nog eens misselijk. Ook had ik avond en ochtend misselijkheid, niet eens eentje! Maar wij hebben het over de krullen.

Hoe gaat het met de krullen?

Zoals ik al zei, normaal is mijn haar lekker stug, dik en heel soms slap. Maar dat zijn krullen, nooit hetzelfde. Merk ik ook al verschil sinds ik zwanger ben? Ik moet eerlijk zeggen van :’ Het antwoord op de vraag is JA! Op welke manier? Dat leg ik hieronder uit.
Maand 1 en 2 besef je het allemaal nog niet zo, totdat je de echo ziet en dan zo’n klein wondertje ziet spelen in je buik. Dan besef je wat je wel allemaal niet over hebt voor zo’n kleintje. Daarna ga je nadenken over je uiterlijk, zie ik al veranderingen? Voel ik al iets geks? Kan ik bepaalde dingen gewoon echt niet meer eten? En natuurlijk: Hoe zit mijn haar vandaag? Dat laatste was bij mij eigenlijk in de eerste 2 maanden helemaal niet anders. Maar toch merkte ik dat mijn haar makkelijker goed zat? En dat ik zomaar 3/4 dagen kon doorgaan zonder een washday te doen. Dit vond ik heel bijzonder maar ik was er niet echt mee bezig. Wel ben ik meer erover gaan denken toen ik bijna 3 maanden was. Ik merkte toen echt verandering, en dan niet op een slechte manier maar juist een super positieve manier. Normaal heb ik 1/2 vaste wasdagen in de week en nu door alle drukte maar 1. Maar wauw, wat ben ik blij na die washday. Mijn krullen zitten zoveel mooier dan normaal en voelen zelfs veel dikker aan. Ook zit er meer definitie in zonder dat ik andere producten of voeding gebruik.

Zal het dan liggen aan hoe ik nu eet?

Dat kan natuurlijk ook nog! Ik eet nu wel bewuster meer vis, groente, en fruit en minder vlees. Maar hoofdzakelijk zijn het wel de hormonen natuurlijk. Wel is het zo dat omega 3 vitamine super belangrijk is voor je haar, nagels en huid. En dat dat je haar misschien wel dikker kan maken! Ik ga het natuurlijk nog meer merken maar ik merk nu al heel wat. Gezond eten is niet alleen belangrijk voor je baby maar ook voor jezelf natuurlijk. En daarom wil ik net zo verder eten na de zwangerschap zoals ik nu doe. Veel bewuster en beter.

Gebruik ik nog steeds dezelfde haarroutine?

Ja! Ik gebruik eigenlijk niks anders dan:
– Het Amira curly hair masker 1 x p/w
– Een pure olie zoals zoete amandel voor de hoofdhuid 1x p/w
– Een co- wash van as i am of de cg vriendelijke conditioner van novex black
– En als styling de only curls gel of cream.
– Na de styling dep ik mijn haar met een microvezel handdoek
– Vervolgens aan de lucht laten drogen

Ik merk dat deze routine nog steeds goed werkt en ik hoef dus nog steeds niet te wisselen van producten. Misschien dat dat straks wel moet? Dat laat ik jullie weten in de volgende zwangerschaps curly blog trimester 2. Dan ga ik ook veel meer vertellen over bepaalde haareigenschappen die kunnen veranderen en meer tijdens de zwangerschap!

Het zou super leuk zijn als jullie laten weten wat je van de eerste blog vindt!

Liefs,
Batoel

 Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je mooiste krullen leert stylen met makkelijke doe-het-zelf video’s, zonder enige ervaring

[button title=”Bekijk onze online cursus” link=”https://krullenacademie.nl/perfecte-krullen-methode/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”#ffffff” font_color=”#ffffff” size=”3″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]

Comments are disabled.